Borjúpörkölt   Leave a comment

A borjú apróhúst 20X20 mm-es kockákra daraboljuk, pörköltalapot készítünk, amelyet többször zsírjára pirítunk és felöntjük, amíg a hagymát jól szétpároljuk. ( Erre azért van szükség, mert a borjúhús levet enged, amely általában elég ahhoz, hogy megpuhuljon – így érhetjük el a jellegzetes pörköltaromát. Azt is megtehetjük, hogy a pörölt alapot szitán áttörjük, hogy egyenletesen, finom szaftja legyen a készítménynek.) Hozzáadjuk az alaphoz a húst, és lefedve, gyakori kevergetéssel puhára pároljuk: közben, amikor a hús puhulni kezd, beletesszük a kockára darabolt zöldpaprikát, paradicsomot. Galuskaköretet adunk hozzá, zöldpaprika- és paradicsomszeletekkel díszítjük.

( TK. 271. oldaláról)

Posted március 9, 2011 by latyek69 in Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: