Borjúbecsinált   Leave a comment

AZ előkészített borjú színhúst ( 30-40 grammos) darabokra vágjuk, forrásban lévő vízben leforrázzuk, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt és szükséges lehabozzuk, vöröshagymából és egész borsból készített fűszerzacskót teszünk bele. Sóval ízesítjük, és lassú forrással főzzük. Közben hozzáadjuk a batonokra darabolt vegyes zöldséget, és amikor megpuhultak az anyagok, vajas petrezselymes rántással sűrítjük.Kockára vágott és vajban pirított gombát adunk hozzá, tejszínes tojássárgájával dúsítjuk. Vigyázzunk, ezután már nem szabad forralni, mert a tojás fehérjetartalma kicsapódik. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

( TK. 273. oldaláról)

Posted március 9, 2011 by latyek69 in Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: